Ultrazvok ščitnice je ultrazvočni pregled, ki se izvaja ambulantno, z njim pa se ugotavljajo spremembe in razvoj bolezni na mehkem delu vratu. Ultrazvok ščitnice se opravlja z namenom načrtovanja zdravljenja in morebitnih nadaljnjih preiskav ali posegov. V medicinskem centru Hipokrat so vam vrhunski strokovnjaki na voljo za opravljanje najzahtevnejših ultrazvočnih preiskav. Med take sodi tudi ultrazvok ščitnice.

Naročilo na pregled

    ultrazvok scitnice

    Ultrazvok ščitnice je tako nepogrešljiva preiskava pri ugotavljanju stanja ščitnice. Med izvedbo ultrazvočne preiskave ščitnice dobimo zelo pomembne podatke o velikosti ščitnice, njeni prekrvavljenosti in zgradbi, hkrati pa ultrazvočna preiskava zazna morebitne spremembe v strukturi ščitnice, tvorbe in ciste. Ultrazvok ščitnice nam prav tako pokaže morebitno vnetje ščitnice (ponavadi gre za avtoimunsko vnetje).

    Tovrstna preiskava je za pacienta nemoteča in se nanjo pacientu ni potrebno posebej pripraviti. Med preiskavo pacient praviloma leži na hrbtu, vrat pa iztegne nazaj, da zdravniku omogoči čim boljši dostop do preiskovanega dela. Ker se preiskava izvaja s pomočjo ultrazvočne sonde, je tovrstna preiskava za človeka povsem neškodljiva in se lahko tudi večkrat ponovi ter se na ta način spremlja razvoj bolezni in njeno zdravljenje. Ultrazvok ščitnice je tako, kot vse ostale ultrazvočne preiskave, za pacienta enostavna in neinvazivna preiskava, ki ne pušča nikakršnih posledic, njeni rezultati pa so vidni takoj, saj zdravnik s pomočjo ultrazvočne preiskave v živo pregleduje tkivo.

    Za preiskavo je pomembno, da pacient s sabo prinese izvide vseh morebitnih prejšnjih preiskav, saj bo tako lahko zdravnik bolje ocenil in primerjal stanje ščitnice in razvoj bolezni. Ultrazvok ščitnice ni dolgotrajna preiskava, v povprečju traja 20 do 30 minut.

    Ultrazvok ščitnice vam bo v Medicinskem centru Hipokrat izvedla vrhunska strokovnjakinja na tem področju dr. sc. Maja Podkrajšek, dr. med., specialistka radiologije. Poleg ultrazvočnega pregleda ščitnice in diagnoze vam bo svetovala tudi postopke nadaljnjega zdravljenja in morebitne druge posege. V Medicinskem centru Hipokrat v Ljubljani boste deležni vrhunske usluge najboljših strokovnjakov na svojem področju.